2227
results.
Investigations (field study) on Salmonella prevalence of weaner pigs with regard to the influence of a combination of a low feed grinding intensity and feed additives (organic acids and potassium diformate respectively)
Untersuchungen (Feldstudie) zur Salmonellenprävalenz bei Absetzferkeln unter dem Einfluss einer Kombination von gröberer Futtervermahlung und Futteradditiven (organische Säuren bzw. Kaliumdiformiat)
Project Investigators: Prof. Dr. J. Kamphues; Dr. P. Winter; Dr. C. Visscher
Duration: February 2006 until March 2007
Investigations on quality of water supply in fattenings turkeys with regard to different water treatments
Untersuchungen zur Tränkwasserqualität in der Putenmast unter dem Einfluss verschiedener Tränkwasserbehandlungen
Project Investigators: Prof. Dr. J. Kamphues; Dr. C. Visscher
Duration: Novemer 2006 until April 2007
Investigations on endogenous losses of macro minerals in adult parrots (Amazona spp.) for the determination of the requirement for maintenance
Untersuchungen zu den endogenen Verlusten an Mengenelementen bei adulten Papageien (Amazona spp.) als Grundlage für die Ableitung des Erhaltungsbedarfs
Project Investigators: Prof. Dr. J. Kamphues; Dr. P. Wolf; Claudia Westfahl
Duration: Beginning 2006 until March 2007
Investigations on the development of calcium and phosphorus metabolism in turkeys (five genetically different lines) during fattening period
Untersuchungen zur Entwicklung von Parametern des Calcium- und Phosphor-Stoffwechsels von Puten fünf verschiedener Linien im Verlauf der Mast
Project Investigators: Prof. Dr. J. Kamphues; Dr. V. Taube
Duration: March 2006 until February 2007
Test of a feeding concept (fine/coarse grinding and use of organic acid and their salts) to reduce the E. coli prevalence in weaner pigs after experimental infection
Prüfung eines Futterkonzepts (feine/grobe Futterstruktur und Einsatz von freier Säure und deren Salz) zur Reduzierung der E. Coli-Prävalenz bei Absetzferkeln nach experimenteller Infektion
Project Investigators: Prof. Dr. J. Kamphues; Dr. V. Taube; Dr. J. Verspohl
Duration: March 2006 until September 2007
Investigations on effects of feeding intensity in reared male calves with and without straw as litter
Untersuchungen zu Auswirkungen einer unterschiedlichen Fütterungsintensität in der Aufzucht von Jungtieren für die spätere Bullenmast bei einer Haltung mit bzw. ohne Einstreu
Project Investigators: Prof. Dr. J. Kamphues; Dr. V. Taube
Duration: April 2006 until September 2007
Prevalence and quantity of Arcobacter spp. in poultry slaughter
Untersuchung zur Prävalenz und zur Quantität von Arcobacter spp. in der Geflügelschlachtung
Project Investigators: Prof. Dr. G. Klein; Dr. habil. V. Atanassova
Duration: October 2006 until End 2007
Improvement of product saftey applying modern food technologies on the example of Listeria monoyctogenes in cured ham.
Verbesserung der Produktsicherheit unter Anwendung moderner Lebensmitteltechnologien am Beispiel von Listeria monocytogenes in Kochschinken
Project Investigators: Dr. T. v. Müffling; PD Dr. B. Nowak; Prof. Dr. G. Klein; Fr. J. v. Waldthausen
Duration: Beginning 2006 until End 2007
A milk-ELISA as a new tool to diagnose lungworm infections in cattle
Ein Milch-Elisa als neues Diagnostikum des Lungenwurmbefalls bei Rindern
Project Investigators: Prof. Dr. T. Schnieder; Christina Strube, Ph.D.
Duration: October 2005 until December 2007
New development of a technique for the manufacturing of freeze-dried egg products under preserving the native functionality of the yolk ingredients as a basis for innovative egg yolk products.
Neuentwicklung eines Verfahrens zur Gewinnung
gefriergetrockneter Eigelbprodukte unter weitgehendem Erhalt der
nativen Funktionalität der Dotterinhaltsstoffe als Basis für
innovative Produkte aus Eigelb
Project Investigators: Prof. Dr. Waldemar Ternes; Kirsten Dautel, Lebensmittelchemikerin; Thomas Jaekel, Lebensmittelchemiker ; Jan Gunter, Lebensmittelchemiker
Duration: February 2005 until July 2007