2227
results.
GIS-based analysis of the spatiotemporal impact of COVID-19 pandemic restrictions on the poultry meat production value chain.
GIS-gestützte Analyse der raumzeitlichen Auswirkungen von Restriktionen durch die COVID-19-Pandemie auf die Wertschöpfungskette der Geflügelfleischproduktion
Project Investigators: Tobias Nolte; Anne-Katrin Jacobs; Nicole Kemper; Christian Visscher
Duration: February 2022 until 2023
-
Digestibility of Nutrients
Project Investigators: Prof. Dr. C. Visscher; Dr. J. Hankel
Duration: February 2022 until January 2023
Dr-Feed (Digit-Real-Feed): The practical animal nutrition offered digitally
Dr-Feed (Digit-Real-Feed): Die praktische Tierernährung digital angeboten
Project Investigators: Dr. Julia Hankel; Prof. Dr. Christian Visscher
Duration: January 2022 until December 2023
Evaluation of innovative MVA-WNV candidate vaccines to overcome immunosenescence in old mice
DFG Graduiertenkolleg VIPER (2485, Projekt: Charakterisierung von innovativen MVA-WNV-Impfstoffkandidaten zur Überwindung der Immunoseneszenz in alten Mäusen
Project Investigators: Prof. Dr. Asisa Volz
Duration: April 2022 until October 2023
Establishment of a preclinical model for human monkeypox and orthopoxvirus specific immunity in humans
Etablierung eines präklinischen Modelles für die Affenpocken zur Untersuchung der Orthopockenspezifischen Immunität
Project Investigators: Prof. Dr. Asisa Volz
Duration: September 2022 until August 2023
Development of artificial intelligence methods for the interpretation of brain MRIs
Entwicklung einer künstlichen Intelligenz (Kl) bzw. von trainierten neuronalen Netzwerken (NN) für die Befundung von magnetresonanztomografischen (MRT) Bildern des zentralen Nervensystems (ZNS) von Hunden
Project Investigators: Jasmin Nessler; Holger Volk
Duration: January 2022 until December 2023
Integrated One Health Surveillance for Antimicrobial Resistance (IT-AMR)
Integrierte One-Health-Überwachung der Resistenz gegen antimikrobielle Mittel (IT-AMR)
Project Investigators: Prof. Dr. L. Kreienbrock; Dr. S. Brogden
Duration: October 2022 until September 2023
Chytridiomycosis in amphibian populations - risk evaluation, threats and conservation implications in Schleswig-Holstein
Chytridiomykose in Amphibienpopulationen - Evalution, Gefährdungspotenzial und Implikationen für den Artenschutz in Schleswig-Holstein
Project Investigators: Prof. Prof. h. c. Dr. Ursula Siebert; Lotte Striewe
Duration: May 2022 until December 2023
The influence of lactoferrin on Bacillus cereus enterotoxins
Einfluss von Lactoferrin auf Bacillus cereus Enterotoxine
Project Investigators: Dr. Nadja Jeßberger; Prof. Dr. Madeleine Plötz
Duration: Beginning 2022 until End 2023
Influence of temperature of frozen stored pig, chicken, turkey and cattle meat on the quality of salt and nitrite reduced raw and cooked sausages produced with these frozen meat
Einfluss der Temperatur von gefroren gelagertem Schweine-, Hähnchen-, Puten- und Rindfleisch auf die Qualität von daraus hergestellten kochsalz- und nitritreduzierten Roh- und Brühwürsten
Project Investigators: PD Dr. Carsten Krischek; Prof. Dr. Madeleine Plötz
Duration: January 2022 until December 2023