2227
results.
Impact of virus-induced gill disease caused by carp edema virus (CEV) on the immunological status of fish
Auswirkungen der durch das Carp Edema-Virus (CEV) verursachten Virus-induzierten Kiemenerkrankung auf den immunologischen Status von Fischen
Project Investigators: Adamek, Mikolaj; Steinhagen, Dieter
Duration: January 2020 until December 2022
Detection of spermatogonial stem cells (SSC) in testicular tissue of dogs with spontaneous immune mediated orchitis
Sind spermatogonial stem cells (SSC) bei Rüden mit spontaner immun-mediierter Orchitis noch vorhanden?
Project Investigators: Goericke-Pesch, Sandra; Reifarth, Larena
Duration: August 2020 until July 2022
Dry preservation of decellularized heart valves for cardiac regenerative medicine
Trockenkonservierung dezellularisierter Herzklappen für die kardiale Regenerationsmedizin
Project Investigators: Prof. Dr. Ir. Willem F. Wolkers
Duration: February 2020 until January 2022
Investigations of the effect of a combination of LAE and starter culture bacteria to reduce pathogenic microorganisms on fresh meat of different species.
Untersuchungen der Eignung einer Kombination von LAE und Starterkultur-Bakterien zur Reduktion von pathogenen Keimen von frischem Fleisch verschiedener Tierarten.
Project Investigators: Dr. Diana Seinige; PD Dr. Carsten Krischek; Prof. Dr. Madeleine Plötz
Duration: January 2020 until June 2022
Production of raw ham from pork and turkey meat with and without addition of curing salt.
Herstellung eines Rohschinkens aus Schweine- und Putenfleisch mit und ohne Zusatz von Nitrit.
Project Investigators: PD Dr. Carsten Krischek; Dr. Lisa Siekmann; Prof. Dr. Madeleine Plötz
Duration: January 2020 until June 2022
Exploring the potential of cold plasma as a nitrite source for cured meat products
Ersatz von Nitritpökelsalz (NPS) in der Brühwurstproduktion durch Behandlungen mit kaltem Plasma
Project Investigators: Dr. André Becker; Dr. Sylvia Mitrenga; Dr. Karolina Lis; Prof. Dr. Madeleine Plötz
Duration: May 2020 until December 2022
Inactivation of zoonotic bacteria in milk at different subpasteurization (thermization) conditions
Inaktivierung mikrobieller Zoonoseerreger in thermisierter Milch
Project Investigators: Dr. André Becker; Dr. Sylvia Mitrenga; Johanna Vahle; Prof. Dr. Madeleine Plötz
Duration: May 2020 until Mid 2022
PAC-CAMPY - Prevention and Control of Campylobacter-Infections - A "One-Health"-Approach - Specific mitigation strategies for reduction of Campylobacter along the food chain - second funding phase
PAC-CAMPY - Prävention und Bekämpfung von Campylobacter-Infektionen - Ein "One-Health"-Ansatz - Spezifische Minimierungsstrategien zur Reduktion von Campylobacter entlang der Lebensmittelkette - zweite Förderphase
Project Investigators: Prof. Dr. Madeleine Plötz; Dr. Sophie Kittler; Dr. Elisa Peh
Duration: October 2020 until September 2022
Tracking and investigations of harbour seals in the tidal Elbe
Tracking und Untersuchung von Seehunden in der Tideelbe
Project Investigators: Prof. Prof. h. c. Dr. Ursula Siebert ; Dr. Dominik Nachtsheim
Duration: August 2019 until December 2022
Structuring the housing environment and adjusted feeding for broilers: approaches for improving animal welfare and reduction of emission (MaVeTi)
Strukturierung und angepasste Fütterung im Masthühnerstall: Optionen für eine verhaltensgerechte und umweltschonende Haltung (MaVeTi)
Project Investigators: Stracke, Jenny; May, Franziska; Spindler, Birgit; Kemper, Nicole
Duration: June 2019 until June 2022