Publikationsliste des Instituts für Lebensmittelqualität und -sicherheit ab 2010

Ahmed, M. F., Alssahen, M., Lämmler, C., Foster, G., Kreitlow, A., Hennig-Pauka, I., Plötz, M., & Abdulmawjood, A. (2022). Development of a loop-mediated isothermal amplification (LAMP) assay for molecular identification of Trueperella abortisuis isolated from pigs. Molecular and cellular probes, 62. https://doi.org/10.1016/j.mcp.2022.101795
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Ahmed, M. F. E., Alssahen, M., Lämmler, C., Köhler, B., Metzner, M., Plötz, M., & Abdulmawjood, A. (2022). Identification of Trueperella bernardiae isolated from peking ducks (Anas platyrhynchos domesticus) by phenotypical and genotypical investigations and by a newly developed loop-mediated isothermal amplification (LAMP) assay. Folia microbiologica, 67(2), 277–284. https://doi.org/10.1007/s12223-021-00927-4
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Ahmed, M. F. E., Alssahen, M., Lämmler, C., Hoffmann, C., Prenger-Berninghoff, E., Ewers, C., Plötz, M., & Abdulmawjood, A. (2022). Phenotypic and genotypic approach to characterize a Trueperella pecoris strain isolated from necrotic vestibulitis of a camel (Camelus dromedarius). Letters in Applied Microbiology: The Official Journal of the Society for Applied Microbiology, 75(2), 363–367. https://doi.org/10.1111/lam.13735
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Akineden, Ö., Rehagel, C., Plötz, M., & Usleber, E. (2022). Untersuchungen zu Listeria monocytogenes in Räucherlachs. In Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft. Arbeitsgebiet Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz (Ed.), 62. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz: 25. - 28. Oktober 2022 Garmisch-Partenkirchen & Online. Verlag der DVG Service GmbH.
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Ali, A., Kreitlow, A., Plötz, M., Normanno, G., & Abdulmawjood, A. (2022). Development of loop-mediated isothermal amplification (LAMP) assay for rapid and direct screening of yellowfin tuna (Thunnus albacares) in commercial fish products. PLoS ONE, 17(10). https://doi.org/10.1371/journal.pone.0275452
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Alsharafani, M. A. M., Abdullah, T., Jabur, Z. A., Hassan, A. A., Alhendi, A. S., Abdulmawjood, A., & Khan, I. U. H. (2022). Assessing synergistic effect of Jerusalem Artichoke juice and antioxidant compounds on enhanced viability and persistence of Bifidobacterium species, palatability, and shelf life. Food Science & Nutrition, 10(6), 1994–2008. https://doi.org/10.1002/fsn3.2815
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Alssahen, M., Foster, G., Hassan, A. A., Rau, J., Lämmler, C., Prenger-Berninghoff, E., Eisenberg, T., Robinson, M., & Abdulmawjood, A. (2022). First isolation of Arcanobacterium pinnipediorum from a grey seal pup (Halichoerus grypus) in the UK. Folia Microbiologica, 67(2), 291–297. https://doi.org/10.1007/s12223-021-00932-7
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Alssahen, M., Kreitlow, A., Sammra, O., Lämmler, C., Borowiak, M., Malorny, B., Siebert, U., Wohlsein, P., Prenger-Berninghoff, E., Plötz, M., & Abdulmawjood, A. (2022). Arcanobacterium buesumense sp. nov., isolated from an anal swab of a male harbour seal (Phoca vitulina). International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology, 72(10). https://doi.org/10.1099/ijsem.0.005573
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Becker, A., Mitrenga, S., Abdulmawjood, A., & Plötz, M. (2022). Biofilmbildungskapazität lebensmittel-assoziierter Listeria monocytogenes-Feldisolate. In Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft. Arbeitsgebiet Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz (Ed.), 62. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz: 25. - 28. Oktober 2022 Garmisch-Partenkirchen & Online. Verlag der DVG Service GmbH.
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Biggel, M., Jessberger, N., Kovac, J., & Johler, S. (2022). Recent paradigm shifts in the perception of the role of Bacillus thuringiensis in foodborne disease. Food Microbiology, 105. https://doi.org/10.1016/j.fm.2022.104025
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