Publikationsliste des Instituts für Lebensmittelqualität und -sicherheit ab 2010

Borowiak, M., Kreitlow, A., Malorny, B., Alssahen, M., Lämmler, C., Prenger-Berninghoff, E., Ewers, C., Siebert, U., Plötz, M., & Abdulmawjood, A. (2023). Arcanobacterium pinnipediorum strain DSM 28752 isolated from a harbour seal: complete genome sequence. Microbiology Resource Announcements, 12(1). https://doi.org/10.1128/mra.01180-22
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Busch, A. (2023). Entwicklung und Validierung von Loop-Mediated Isothermal Amplification (LAMP)-Assays als schnelle und sensitive Nachweismethoden für Listeria monocytogenes, Bacillus cereus und Staphylococcus aureus in Lebensmitteln. https://elib.tiho-hannover.de/receive/tiho_mods_00008932
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Drevin, M., Plötz, M., & Krischek, C. (2023). Investigation of the suitability of a combination of ethyl-Να-dodecanyl-L-arginat_HCl (LAE) and starter culture bacteria for the reduction of bacteria from fresh meat of different animal species. Foods: Open Access Journal, 12(22). https://doi.org/10.3390/foods12224138
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Du, K., Foote, M. S., Mousavi, S., Buczkowski, A., Schmidt, S., Peh, E., Kittler, S., Bereswill, S., & Heimesaat, M. M. (2023). Combination of organic acids benzoate, butyrate, caprylate, and sorbate provides a novel antibiotics-independent treatment option in the combat of acute campylobacteriosis. Frontiers in Microbiology, 14. https://doi.org/10.3389/fmicb.2023.1128500
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Dubovitskaya, O., Seinige, D., Valero, A., Reich, F., & Kehrenberg, C. (2023). Quantitative assessment of Campylobacter spp. levels with real-time PCR methods at different stages of the broiler food chain. Food Microbiology, 110. https://doi.org/10.1016/j.fm.2022.104152
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Einicke, H. E. (2023). Vergleich und Entwicklung von Methoden zur Gewinnung von Nukleinsäuren aus Lebensmittelinfektionserregern in Trinkwasser mit rt-PCR-Methoden als Vorbereitung für einen Nachweis über Metagenom-Sequenzierungsverfahren. https://elib.tiho-hannover.de/receive/tiho_mods_00010159
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Einicke, H., Hirnet, J., Schotte, U., Kehrenberg, C., Plötz, M., & Krischek, C. (2023). Ist die Analyse von Trinkwasser mit molekularbiologischen Methoden sinnvoll? Fleischwirtschaft, 103(6), 72–76. http://www.dfv-archiv.de/datenbanken/contents/?i_object=9&OK=1
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Große-Peclum, V. (2023). Einsatz von plasma-aktiviertem Wasser zur Reduktion pathogener Keimbelastungen auf Hautoberflächen verschiedener Tierspezies. https://elib.tiho-hannover.de/receive/tiho_mods_00009382
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Große-Peclum, V., Siekmann, L., Krischek, C., Avramidis, G., Ochs, C., Viöl, W., & Plötz, M. (2023). Using TRIS-buffered plasma-activated water to reduce pathogenic microorganisms on poultry carcasses with evaluation of physicochemical and sensory parameters. Foods: Open access journal, 12(5). https://doi.org/10.3390/foods12051113
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Guth, S., Baum, M., Cartus, A. T., Diel, P., Engel, K.-H., Engeli, B., Epe, B., Grune, T., Haller, D., Heinz, V., Hellwig, M., Hengstler, J. G., Henle, T., Humpf, H.-U., Jäger, H., Joost, H.-G., Kulling, S. E., Lachenmeier, D. W., Lampen, A., … Eisenbrand, G. (2023). Evaluation of the genotoxic potential of acrylamide: arguments for the derivation of a tolerable daily intake (TDI value). Food and Chemical Toxicology: An International Journal Published for the British Industrial Biological Research Association, 173. https://doi.org/10.1016/j.fct.2023.113632
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