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results.
Stress reduction through (partially) mobile slaughter of poultry and cattle
Stressreduktion durch (teil-)mobile Schlachtung bei Geflügel und Rindern ("StronGeR")
Project Investigators: Dr. Nadine Sudhaus-Jörn; Prof. Dr. Madeleine Plötz; PD Dr. Carsten Krischek; Dr. Maria Weinmann; Prof. Dr. Nicole Kemper
Duration: January 2023 until June 2025
InfectNeurodev - Human stem cell-derived neurospheres to study the consequences of Listeria infection on brain development - Functional (network) alterations due to infection with Listeria monocytogenes
InfectNeurodev - Von humanen Stammzellen abgeleitete Neurosphären zur Erforschung der Konsequenzen einer Listerien-Infektion auf die Gehirnentwicklung - Funktionelle (Netzwerk-)Veränderungen durch Infektion mit Listeria monocytogenes (TP B - Förderkennzeichen 01KI2311B)
Project Investigators: Prof. Bettina Seeger, Ph.D.
Duration: August 2023 until July 2025
Microbiological, technological and sensory evaluation of different sous vide cooking temperatures in minced pork and beef
Mikrobiologische, technologische und sensorische Beurteilung von unterschiedlichen Sous Vide-Gartemperaturen in Schweine- und Rinderhackfleisch
Project Investigators: Dr. Theresa Kain; Dr. Johanna Vahle; Dr. Lisa Siekmann; PD Dr. Carsten Krischek; Prof. Dr. Madeleine Plötz
Duration: Novemer 2023 until December 2025
Optimisation of starter cultures by bacteriocin-forming Bacillus strains with antimicrobial effect against meat-relevant spoilage and zoonotic pathogens
Optimierung von Starterkulturen durch bakteriozinbildende Bacillus Stämme mit antimikrobieller Wirkung gegenüber Fleisch-relevanten Verderbnis- und Zoonoseerregern
Project Investigators: Dr. Saime Gülsüm Batman; PD Dr. Nadja Jeßberger; Dr. Sophie Kittler; Prof. Dr. Madeleine Plötz
Duration: June 2023 until May 2025
Comparison of instrumental analysis methods for determining the color and texture properties of fresh meat and different meat products
Vergleich instrumenteller Analysemethoden zur Bestimmung der Farbe und Textureigenschaften von Frischfleisch und unterschiedlichen Fleischerzeugnissen
Project Investigators: Dr. Lisa Siekmann; Prof. Dr. Madeleine Plötz
Duration: Novemer 2023 until December 2025
ZeroW - Systemic Innovations Towards a Zero Food Waste Supply Chain
ZeroW - Systemische Innovationen auf dem Weg zu einer Lieferkette ohne Lebensmittelabfälle
Project Investigators: Prof. Dr. Kemal Aganovic
Duration: January 2022 until December 2025
AlgoWert - Development of a prototype for converting agricultural residues into feed using heterotrophic microalgae
AlgoWert - Entwicklung eines Prototyps zur Umwandlung landwirtschaftlicher Reststoffe in Futtermittel mittels heterotropher Mikroalgen
Project Investigators: Prof. Dr. Sergiy Smetana
Duration: 2022 until April 2025
Identification of intracellular host range restriction factors of canine distemper virus (VIPER)
Identifikation von intrazellulären Restriktionsfaktoren des Wirtsspektrums des kaninen Staupevirus (VIPER)
Project Investigators: Prof. Andreas Beineke; Martin Ludlow; Pauline Pöpperl
Duration: April 2022 until 2025
Long term consequences of SARS-CoV-2 infection in the lung and the CNS in the golden Syrian hamster model (VIPER)
Langfristige Folgen einer SARS-CoV-2-Infektion in der Lunge und im ZNS im Tiermodell syrischer Goldhamster (VIPER)
Project Investigators: Prof. Wolfgang Baumgärtner; Laura Heydemann
Duration: April 2022 until 2025
Neurodegenerative Diseases
Neurodegenerative Erkrankungen
Project Investigators: Richter Assencio
Duration: December 2022 until Mid 2025