The chemistry laboratory with the explosion-proof room

  • Chemical laboratory with HPLC, titrator, photometer, equipment for raw nutrient analysis (Kjeldahl distillator, Soxhlet extraction unit, rotary evaporator, muffle furnace, heating cabinets...), ...

2
[Translate to English:] Titrator
3
[Translate to English:] Photometer
4
[Translate to English:] Rotationsverdampfer
5
[Translate to English:] Exsikkator mit Aschetiegeln und Seesand zur Bestimmung der Trockenmasse
6
[Translate to English:] Feinwaage, hier beispielhaft bei der Rückwage von Seesand im Rahmen der Rohnährstoffanalyse

The meat technology laboratory

  • Meat technology laboratory with, among other things, homogenisers, texture analysers incl. various measuring cells and further equipment for the characterisation of meat and meat products such as measuring devices for the determination of water activity, colour, conductivity and pH value.

9
[Translate to English:] Farbmessung mit einem portablen Colorimeter im Rahmen einer Arbeit über den Einfluss verschiedenfarbiger Messuntergründe
10
[Translate to English:] Messung des pH-Wertes von Rohwürsten mittels Knick pH-Meter
11
[Translate to English:] Verpackung mehrerer Rohwurstscheiben in einer Vakuum-Kammermaschine
8
[Translate to English:] TA.XTplus bei der Texturprofilanalyse verschiedener Rohwürste

The meat technology centre

  • Meat technical centre with responsible butcher and the facilities for cutting and producing the desired sample materials, smokehouse, MAP packaging device

12
[Translate to English:] Frisch geräucherte Rohwürste in der Räucherkammer
13
[Translate to English:] Unter Schutzgasatmosphäre verpacktes Probenmaterial in der Verpackungsmaschine.
14
[Translate to English:] Rohwurstmasse im Kutter

The sensory laboratory

The sensory laboratory with associated kitchen and individual cabins in the test room

 

15_2
[Translate to English:] Einblick in die Sensorikküche
15_1
[Translate to English:] Blick in eine der Prüfkabinen zur Durchführung eines Dreieckstest an Rohwurstscheiben
15_2
[Translate to English:] Sous-vide-Garer zur Zubereitung im Niedrigtemperaturverfahren