![[Translate to English:] Petrischale in der Hand gegen das Licht gehalten](/fileadmin/_processed_/b/9/csm__MG_0907_22c26de515.jpg)
Research Report
The research projects worked on at the TiHo are summarized annually in a research report, which can be viewed here
Database research projects
Our database contains the ongoing research projects at the University of Veterinary Medicine Hannover Foundation. All projects are explained with a short summary. For further questions, please contact the respective contact person.
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results.
Effects of subclinical <em>Lawsonia intracellularis</em> infection in pigs.
Auswirkungen einer subklinischen <em>Lawsonia intracellularis</em>-Infektion beim Schwein.
Project Investigators: Prof. Dr. M. Wendt; Prof. Dr. W. Baumgärtner; Dr. B. Jacobsen
Duration: 2005 until 2008
Molecular genetic analysis of epidermolysis bullosa in the sheep
Molekulargenetische Aufklärung der Epidermolysis bullosa beim Schaf
Project Investigators: Prof. Dr. O. Distl; Prof. Dr. M. Ganter; Prof. Dr. M. Hewicker-Trautwein; Dr. S. Mömke
Duration: Beginning 2005 until December 2008
Investigations on congenital anomalies in sheep
Untersuchungen zu kongenitalen Anomalien beim Schaf
Project Investigators: Prof. Dr. O. Distl ; Prof. Dr. M. Ganter ; Prof. Dr. M. Hewicker-Trautwein
Duration: Beginning 2005 until End 2008
Control of the intestinal flora ecology in poultry for ensuring
the products safety for human consumers
Kontrolle der Instestinalflora beim Geflügel zur Sicherstellung des gesundheitlichen Verbraucherschutzes
Project Investigators: Prof. Dr. G. Klein; Dr. V. Atanassova; Dr. Al-Masri; F. Reich; M. Langen
Duration: April 2005 until March 2008
Hygiene of game meat
Hygienestatus von direktvermarktetem und gehandeltem Wildbret aus verschiedenen Jagdrevieren Deutschlands
Project Investigators: Dr. V. Atanassova; Prof. Dr. G. Klein
Duration: December 2005 until Mid 2008
Micro-encapsulated probiotics as food additive in meat products
Entwicklung von mikroverkapselten Probiotika-Präparaten
zum Einsatz als Zusatzstoff in Fleischerzeugnissen
Project Investigators: Prof. Dr. G. Klein; J. Jähne; Dr. C. Bonaparte
Duration: Mid 2005 until Beginning 2008
Fat substitution and trans glutaminase as additive in meat products
Einsatz von Fettaustauschstoffen und Transglutaminase als Zutat bei der Herstellung von Brühwursterzeugnissen
Project Investigators: Prof. Dr. G. Klein; PD Dr. B. Nowak
Duration: End 2005 until End 2008
Determination of the temperature distribution in new annealing ovens
Bestimmung der Temperaturverteilung in neuen Temperöfen
Project Investigators: Dr. Matthias Lüpke; Ing. Frank Goblet
Duration: Mid 2005 until Mid 2008
Supplementation of poly unsaturated fatty acids in dairy cows and calves: Effects on oxidative stress in blood, hepatic, muscular, and adipose tissues
Supplementation von ungesättigten Fettsäuren bei Milchkühen und Kälbern: Auswirkungen auf oxidativen Stress in Blut, Leber, Muskulatur und Fettgewebe
Project Investigators: Prof. Dr. J. Rehage
Duration: 2004 until End 2008
Examinations of bone healing after osteotomy with abrasive waterjet technice
Untersuchungen zur Knochenheilung nach Osteotomie mit Wasser-Abrasiv-Technik beim Schwein
Project Investigators: Prof. Dr. K.-H. Waldmann; TA A. Andreae
Duration: 2004 until 2008