Research Report
The research projects worked on at the TiHo are summarized annually in a research report, which can be viewed here
Database research projects
Our database contains the ongoing research projects at the University of Veterinary Medicine Hannover Foundation. All projects are explained with a short summary. For further questions, please contact the respective contact person.
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results.
Dr-Feed (Digit-Real-Feed): The practical animal nutrition offered digitally
Dr-Feed (Digit-Real-Feed): Die praktische Tierernährung digital angeboten
Project Investigators: Dr. Julia Hankel; Prof. Dr. Christian Visscher
Duration: January 2022 until December 2023
Development of antimicrobial resistance of Glässerella-parasuis-Isolates from routine diagnostics since 2006
Resistenzentwicklung von Glaesserella-parasuis-Isolaten aus der Rotinediagnostik seit 2006
Project Investigators: Isabel Hennig-Pauka; Lothar Kreienbrock; Maria Hartmann; Isabeau Wiencek; Jörg Merkel
Duration: January 2022 until December 2023
GIS-based analysis of the spatiotemporal impact of COVID-19 pandemic restrictions on the poultry meat production value chain.
GIS-gestützte Analyse der raumzeitlichen Auswirkungen von Restriktionen durch die COVID-19-Pandemie auf die Wertschöpfungskette der Geflügelfleischproduktion
Project Investigators: Anne-Katrin Jacobs; Nicole Kemper; Christian Visscher
Duration: February 2022 until March 2023
Evaluation of innovative MVA-WNV candidate vaccines to overcome immunosenescence in old mice
DFG Graduiertenkolleg VIPER (2485, Projekt: Charakterisierung von innovativen MVA-WNV-Impfstoffkandidaten zur Überwindung der Immunoseneszenz in alten Mäusen
Project Investigators: Prof. Dr. Asisa Volz
Duration: April 2022 until October 2023
Development of artificial intelligence methods for the interpretation of brain MRIs
Entwicklung einer künstlichen Intelligenz (Kl) bzw. von trainierten neuronalen Netzwerken (NN) für die Befundung von magnetresonanztomografischen (MRT) Bildern des zentralen Nervensystems (ZNS) von Hunden
Project Investigators: Jasmin Nessler; Holger Volk
Duration: January 2022 until December 2023
Influence of temperature of frozen stored pig, chicken, turkey and cattle meat on the quality of salt and nitrite reduced raw and cooked sausages produced with these frozen meat
Einfluss der Temperatur von gefroren gelagertem Schweine-, Hähnchen-, Puten- und Rindfleisch auf die Qualität von daraus hergestellten kochsalz- und nitritreduzierten Roh- und Brühwürsten
Project Investigators: PD Dr. Carsten Krischek; Prof. Dr. Madeleine Plötz
Duration: January 2022 until December 2023
The influence of lactoferrin on Bacillus cereus enterotoxins
Einfluss von Lactoferrin auf Bacillus cereus Enterotoxine
Project Investigators: Dr. Nadja Jeßberger; Prof. Dr. Madeleine Plötz
Duration: Beginning 2022 until End 2023
Investigation of behavioural and acoustic responses of cetaceans to seismic surveys in Antarctica
Untersuchung von Verhaltens- und akustischen Reaktionen von Walen auf seismische Untersuchungen in der Antarktis
Project Investigators: Prof. Prof. h. c. Dr. Ursula Siebert; Dr. Johannes Baltzer
Duration: July 2022 until December 2023
Habitat use of harbour porpoise in an area of heavy anthropogenic use
Habitatnutzung des Schweinswals in einem Gebiet mit starker anthropogener Nutzung
Project Investigators: Prof. Prof. h. c. Dr. Ursula Siebert; Dr. Johannes Baltzer
Duration: February 2022 until December 2023
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Digestibility of Nutrients
Project Investigators: Prof. Dr. C. Visscher; Dr. J. Hankel
Duration: February 2022 until January 2023