Publikationsliste des Instituts für Lebensmittelqualität und -sicherheit ab 2010

Massih, B., Veh, A., Schenke, M., Mungwa, S., Seeger, B., Selvaraj, B. T., Chandran, S., Reinhardt, P., Sterneckert, J., Hermann, A., Sendtner, M., & Lüningschrör, P. (2023). A 3D cell culture system for bioengineering human neuromuscular junctions to model ALS. Frontiers in Cell and Developmental Biology, 11. https://doi.org/10.3389/fcell.2023.996952
Details anzeigen
Mergani, A. E., Meurer, M., Wiebe, E., Dümmer, K., Wirz, K., Lehmann, J., Brogden, G., Schenke, M., Künnemann, K., Naim, H. Y., Grassl, G. A., Köckritz-Blickwede, M., von, & Seeger, B. (2023). Alteration of cholesterol content and oxygen level in intestinal organoids after infection with Staphylococcus aureus. The FASEB Journal, 37(12). https://doi.org/10.1096/fj.202300799R
Details anzeigen
Ningrum, S. G., Indrawati, A., Safika, Aulia, K. T., Plötz, M., Abdulmawjood, A., & Kreitlow, A. (2023). Differences in the fungal and bacterial composition in normal white as well as pink and purple discolored edible bird’s nests in terms of phenotypic and genotypic characteristics. Letters in Applied Microbiology: The Official Journal of the Society for Applied Microbiology, 76(2). https://doi.org/10.1093/lambio/ovad009
Details anzeigen
Ningrum, S. G., Kreitlow, A., Lämmler, C., Prenger-Berninghoff, E., Ewers, C., Foster, G., Plötz, M., & Abdulmawjood, A. (2023). Identification and characterization of Arcanobacterium canis from companion animals in Germany and the United Kingdom. Progress in Microbes & Molecular Biology, 6(1). https://doi.org/10.36877/pmmb.a0000391
Details anzeigen
Peh, E., Szott, V., Reichelt, B., Friese, A., Rösler, U., Plötz, M., & Kittler, S. (2023). Bacteriophage cocktail application for Campylobacter mitigation - from in vitro to in vivo. BMC Microbiology, 23. https://doi.org/10.1186/s12866-023-02963-1
Details anzeigen
Sheet, O. H., Al-Mahmood, O. A., Othamn, S. M., Alsanjary, R. A., Alsabawi, A. H., & Abdulmawjood, A. A. (2023). Detection of positive mecA Staphylococcus aureus isolated from meat and butchers’ shops by using PCR technique in Mosul city. Iraqi Journal of Veterinary Sciences, 37(4), 865–870. https://doi.org/10.33899/ijvs.2023.136964.2632
Details anzeigen
Sheet, O. H., Al-Mahmood, O. A., Taha, Z. M., Al-Sanjary, R. A., & Abdulmawjood, A. A. (2023). Molecular detection of Stx1 and Stx2 genes of E. coli isolated from sub-clinical bovine mastitis in Mosul city. Iraqi Journal of Veterinary Sciences, 37(2), 413–418. https://doi.org/10.33899/ijvs.2022.134833.2410
Details anzeigen
Sudhaus-Jörn, N., Jensen, K. C., Rolzhäuser, P., Plötz, M., Feldhusen, F., Schünemann, R., Mersmann, C., & Seiwald, U. (2023). Quo vadis amtliche Schlachttier- und Fleischuntersuchung: Die Stimmen der amtlichen Tierärzte – Ergebnisse einer Onlineumfrage zur Arbeitssituation in der amtlichen Schlachttier- und Fleischuntersuchung. Deutsches Tierärzteblatt, 71(5), 588–594. https://www.bundestieraerztekammer.de/btk/dtbl/archiv/
Details anzeigen
Vahle, J. (2023). Einfluss von Temperaturen unterhalb der Pasteurisierungsgrenze auf die Inaktivierung relevanter pathogener Keime in Milch. https://elib.tiho-hannover.de/receive/tiho_mods_00010204
Details anzeigen
Abel, T., Mast, S., Kostric, M., Kreis, B., Loreck, K., Jeßberger, N., & Plötz, M. (2022). Einsatz unterschiedlicher Brillantschwarz-Reduktionstests zum Nachweis antimikrobiell wirksamer Substanzen in Stutenmilch. In Deutsche Veterinärmedizinische Gesellschaft. Arbeitsgebiet Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz (Ed.), 62. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz: 25. - 28. Oktober 2022 Garmisch-Partenkirchen & Online. Verlag der DVG Service GmbH.
Details anzeigen