Publikationsliste des Instituts für Lebensmittelqualität und -sicherheit ab 2010

Grabowski, N. Th., Tchibozo, S., Acheuk, F., M’Saad Guerfali, M., Sayed, W. A. A., & Plötz, M. (2019). Legal status of edible insects in African countries and Haiti. In INSECTA 2019 International Conference: book of abstracts (p. 117). https://elib.tiho-hannover.de/receive/tiho_mods_00003722
Details anzeigen
Hassan, A. A., Becker, A., Sange, M. D., Ganz, S., Wehrend, A., Bülte, M., Plötz, M., & Abdulmawjood, A. (2019). LAMP-based technology as a rapid and sensitive method for the detection and identification of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis in unpasteurized and pasteurized colostrum. In 60. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz: zusammen mit der Sektion Lebenmittel Tierischer Herkunft in der Österreichischen Gesellschaft der Tierärzte und der Schweizerischen Tierärztlichen Vereinigung für Lebensmittelsicherheit und Tiergesundheit (pp. 375–376). https://elib.tiho-hannover.de/receive/tiho_mods_00003105
Details anzeigen
Jansen, W., & Grabowski, N. Th. (2019). Insects as Novel Food: The Belgian pioneer experience with insects for human consumption placed on the domestic market. Berliner Und Münchener Tierärztliche Wochenschrift, 132(5/6), 312–316. https://doi.org/10.2376/0005-9366-18053
Details anzeigen
Jansen, W., Müller, A., Grabowski, N. Th., Kehrenberg, C., Muylkens, B., & Al Dahouk, S. (2019). Foodborne diseases do not respect borders: Zoonotic pathogens and antimicrobial resistant bacteria in food products of animal origin illegally imported into the European Union. The Veterinary Journal, 244, 75–82. https://doi.org/10.1016/j.tvjl.2018.12.009
Details anzeigen
Jensen, K. C., Frömke, C., Schneider, B., Do Duc, P., Gundling, F., Birnstiel, K., Schönherr, F., Scheu, T., Kaiser-Wichern, A., Woudstra, S., Seyboldt, C., Hoedemaker, M., & Campe, A. (2019). Case-control study on factors associated with a decreased milk yield and a depressed health status of dairy herds in northern Germany. BMC Veterinary Research, 15: 442. https://doi.org/10.1186/s12917-019-2190-4
Details anzeigen
Kittler, S., Seinige, D., Meemken, D., Müller, A., Wendlandt, S., Ehricht, R., Monecke, S., & Kehrenberg, C. (2019). Characteristics of methicillin-resistant Staphylococcus aureus from broiler farms in Germany are rather lineage- than source-specific. Poultry Science, 98(12), 6903–6913. https://doi.org/10.3382/ps/pez439
Details anzeigen
Krischek, C., Popp, J., & Sharifi, A. R. (2019). Biochemical alterations in the Musculus triceps brachii and Musculus longissimus thoracis during early postmortem period in pigs. Meat Science, 152, 121–126. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2019.02.023
Details anzeigen
Krischek, C., Schopfer, B., Bertram, R., Seinige, D., & Popp, J. (2019). Einfluss einer Einzel- und Kombinations-Behandlung von Peroxyessigsäure und Ethyllaurylarginat auf die mikrobiologische Kontamination von Entenhaut. In 60. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz: zusammen mit der Sektion Lebenmittel Tierischer Herkunft in der Österreichischen Gesellschaft der Tierärzte und der Schweizerischen Tierärztlichen Vereinigung für Lebensmittelsicherheit und Tiergesundheit (pp. 449–450). https://elib.tiho-hannover.de/receive/tiho_mods_00003111
Details anzeigen
Langkabel, N., & Siekmann, L. (2019). Eine Frage des Preises: Verbundprojekt zum Zweinutzungshuhn. DGS: Das Magazin Für Die Geflügelwirtschaft, 71(22), 20–23. https://elib.tiho-hannover.de/receive/tiho_mods_00001422
Details anzeigen
Lis, K. A., Kehrenberg, C., Boulaaba, A., von Köckritz-Blickwede, M., Binder, S., Li, Y., Zimmermann, J. L., Pfeifer, Y., & Ahlfeld, B. (2019). Reduktion von Yersinia enterocolitica, ESBL-bildenden Escherichia coli und MRSA durch kaltes Atmosphärendruck Plasma. In 60. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz: zusammen mit der Sektion Lebenmittel Tierischer Herkunft in der Österreichischen Gesellschaft der Tierärzte und der Schweizerischen Tierärztlichen Vereinigung für Lebensmittelsicherheit und Tiergesundheit (pp. 301–303). https://elib.tiho-hannover.de/receive/tiho_mods_00002492
Details anzeigen