Publikationsliste des Instituts für Lebensmittelqualität und -sicherheit ab 2010

Sammra, O., Foster, G., Hassan, A. A., Alssahen, M., Lämmler, C., Glaeser, S. P., Kämpfer, P., Busse, H.-J., Borowiak, M., Malorny, B., Ritchie, C. M., Prenger-Berninghoff, E., & Abdulmawjood, A. (2020). Arcanobacterium bovis sp. nov., isolated from the milk of a cow with mastitis. International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology, 70(7), 4105–4110. https://doi.org/10.1099/ijsem.0.004230
Details anzeigen
Seeger, B. (2020). Farm animal-derived models of the intestinal epithelium: Recent advances and future applications of intestinal organoids. Alternatives to Laboratory Animals, 00: early access. https://doi.org/10.1177/0261192920974026
Details anzeigen
Siekmann, L., & Krischek, C. (2020). Schlachtkörper von Zweinutzungs- und Legehybriden: eine Darstellung der Fleischbeschaffenheitsmerkmale. In 20. Fachtagung für Fleisch- und Geflügelfleischhygiene: Fortbildungsveranstaltung für Tierärztinnen und Tierärzte, Abstracts (pp. 51–52). https://elib.tiho-hannover.de/receive/tiho_mods_00004581
Details anzeigen
Wadepohl, A. K. S. (2020). Investigations into the correlation between animal health, animal welfare quality and antibiotic treatment of pigs at herd level [DVG Service GmbH]. https://elib.tiho-hannover.de/receive/tiho_mods_00001304
Details anzeigen
Wadepohl, K., Müller, A., Seinige, D., Rohn, K., Blaha, T., Meemken, D., & Kehrenberg, C. (2020). Association of intestinal colonization of ESBL-producing Enterobacteriaceae in poultry slaughterhouse workers with occupational exposure: a German pilot study. PLOS ONE, 15(6: e0232326). https://doi.org/10.1371/journal.pone.0232326
Details anzeigen
Abdulmawjood, A., Herrmann, J., Riede, S., Jimenez, G., Becker, A., & Breves, G. (2019). Evaluation of enterotoxin gene expression and enterotoxin production capacity of the probiotic strain Bacillus toyonensis BCT-7112T. PLOS ONE, 14(4: e0214536). https://doi.org/10.1371/journal.pone.0214536
Details anzeigen
Abel, T., Boulaaba, A., Abdulmawjood, A., Plötz, M., & Becker, A. (2019). Sous-Vide Garen von Wildfleisch - Einfluss auf die Produktqualität. In 60. Arbeitstagung des Arbeitsgebietes Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz: zusammen mit der Sektion Lebenmittel Tierischer Herkunft in der Österreichischen Gesellschaft der Tierärzte und der Schweizerischen Tierärztlichen Vereinigung für Lebensmittelsicherheit und Tiergesundheit (pp. 241–242). https://elib.tiho-hannover.de/receive/tiho_mods_00002487
Details anzeigen
Ahlfeld, B., Gundelach, Y., Kehrenberg, C., & Grabowski, N. Th. (2019). Steckbriefe häufiger Speiseinsekten in ausgewählten europäischen Ländern. Berliner Und Münchener Tierärztliche Wochenschrift, 132(5/6), 219–235. https://doi.org/10.2376/0005-9366-18052
Details anzeigen
Alssahen, M., Hassan, A. A., Wickhorst, J.-P., Sammra, O., Lämmler, C., Glaeser, S. P., Kämpfer, P., Timke, M., Prenger-Berninghoff, E., & Abdulmawjood, A. (2019). Epidemiological analysis of Trueperella abortisuis isolated from cases of pig abortion of a single farm. Folia Microbiologica, 65(3), 491–496. https://doi.org/10.1007/s12223-019-00753-9
Details anzeigen
Bechstein, D.-V., Popp, J., Sudhaus-Joern, N., & Krischek, C. (2019). Effect of ethyl-lauroyl-arginate hypochloride in combination with high hydrostatic pressure processing on the microbial load and physico-chemical characteristics of minced and portioned chicken breast meat. Poultry Science, 98(2), 966–976. https://doi.org/10.3382/ps/pey427
Details anzeigen