Publikationsliste des Instituts für Lebensmittelqualität und -sicherheit ab 2010

Hassan, A. A., Khan, I. U. H., Ganz, S., Wehrend, A., Failing, K., Eisenberg, T., Abdulmawjood, A., & Bülte, M. (2020). Assessing efficacy of N-Acetyl-l-Cysteine-Sodium hydroxide on bacterial viability and enhanced recovery of Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis from bovine colostrum. Journal of Microbiological Methods, 175: 105968. https://doi.org/10.1016/j.mimet.2020.105968
Details anzeigen
Heimesaat, M. M., Mousavi, S., Escher, U., Lobo de Sá, F. D., Peh, E., Schulzke, J.-D., Kittler, S., Bücker, R., & Bereswill, S. (2020). Resveratrol alleviates acute Campylobacter jejuni induced enterocolitis in a preclinical murine intervention study. Microorganisms, 8(12). https://doi.org/10.3390/microorganisms8121858
Details anzeigen
Kehrenberg, C., Campe, A., Schulz, J., Müller, A., & Seinige, D. (2020). Verbreitungsdynamik und Charakterisierung von Campylobacter spp. in einem (teil-) integrierten Haltungssystem für Legehennen vom Zweinutzungstyp. In 20. Fachtagung für Fleisch- und Geflügelfleischhygiene: Fortbildungsveranstaltung für Tierärztinnen und Tierärzte, Abstracts (pp. 47–48). https://elib.tiho-hannover.de/receive/tiho_mods_00004580
Details anzeigen
Kittler, S., Mengden, R., Korf, I. H. E., Bierbrodt, A., Wittmann, J., Plötz, M., Jung, A., Lehnherr, T., Rohde, C., Lehnherr, H., Klein, G., & Kehrenberg, C. (2020). Impact of bacteriophage-supplemented drinking water on the E. coli population in the chicken gut. Pathogens, 9(4: 293). https://doi.org/10.3390/pathogens9040293
Details anzeigen
Korf, I. H. E., Kittler, S., Bierbrodt, A., Mengden, R., Rohde, C., Rohde, M., Kroj, A., Lehnherr, T., Fruth, A., Flieger, A., Lehnherr, H., & Wittmann, J. (2020). In vitro evaluation of a phage cocktail controlling infections with Escherichia coli. Viruses, 12(12:1470). https://doi.org/10.3390/v12121470
Details anzeigen
Kreitlow, A., Becker, A., Schotte, U., Malorny, B., Plötz, M., & Abdulmawjood, A. (2020). Evaluation of different target genes for the detection of Salmonella sp. by loop-mediated isothermal amplification. Letters in Applied Microbiology: The Official Journal of the Society for Applied Microbiology. https://doi.org/10.1111/lam.13409
Details anzeigen
Lakemeyer, J., Siebert, U., Abdulmawjood, A., Ryeng, K. A., IJsseldijk, L. L., & Lehnert, K. (2020). Anisakid nematode species identification in harbour porpoises (Phocoena phocoena) from the North Sea, Baltic Sea and North Atlantic using RFLP analysis. International Journal for Parasitology / Parasites and Wildlife, 12, 93–98. https://doi.org/10.1016/j.ijppaw.2020.05.004
Details anzeigen
Laudenbach, H. (2020). Einfluss der Beschichtung von Verpackungsfolie mit Nanosilber auf die Hygiene und Beschaffenheit von verpacktem Rind- und Broilerfleisch. https://elib.tiho-hannover.de/receive/tiho_mods_00001307
Details anzeigen
Loreck, K. (2020). Anwendung und vergleichende Validierung eines IgG-Protein-Microarrays für Serum und Fleischsaft zur multi-serologischen Untersuchung von Mastschweinen auf Herdenebene. https://elib.tiho-hannover.de/receive/tiho_mods_00001294
Details anzeigen
Loreck, K., Mitrenga, S., Heinze, R., Ehricht, R., Engemann, C., Lueken, C., Ploetz, M., Greiner, M., & Meemken, D. (2020). Use of meat juice and blood serum with a miniaturised protein microarray assay to develop a multi-parameter IgG screening test with high sample throughput potential for slaughtering pigs. BMC Veterinary Research, 16: 106. https://doi.org/10.1186/s12917-020-02308-4
Details anzeigen